Czy ktoś ma jakieś pomysły, kiedy otrzymamy aktualizację oprogramowania dla Ariya? Dzięki!
Absolutnie zadowolony z niego. Jakość wykonania, cicha jazda, wygląd(!), przydatność zimowa i wszechstronna łatwość są na świetnym poziomie.Overall how has your Ariya been to own since you picked it up?
To w 100%. Kamery tam są, dajcie nam funkcjonalność kamery samochodowej bez konieczności instalowania brzydkich, fizycznych kamer samochodowych.Czy masz w Ariya funkcję kamery samochodowej, podobną do Tesli?
Czy możesz opublikować swój dokument źródłowy (Excel?), abym mógł go zaktualizować o moje wersje oprogramowania z Wielkiej Brytanii?Oprócz wcześniej pominiętych informacji, właściciel z Niemiec udostępnił informacje na temat nowej aktualizacji swojego Nissana Ariya 63 kWh
View attachment 1951
takCzy możesz opublikować swój dokument źródłowy (Excel?), abym mógł zaktualizować go o moje wersje oprogramowania z Wielkiej Brytanii?
Świetnie - dzięki @SpainBoy - zaktualizuję to dzisiaj.
Niemożliwe bez modernizacji sprzętu. Kamery w Ariya mają dość niską rozdzielczość - zaprojektowane do widoku 360 stopni. Obraz jest zbyt rozmyty, aby odczytać tablice rejestracyjne lub cokolwiek innego z rozsądnej odległości. Będziesz także musiał zmodernizować buforowanie i przechowywanie nagranych danych, nawet jeśli zapiszesz je na port USB.To 100%. Kamery tam są, dajcie nam funkcjonalność kamery samochodowej bez konieczności instalowania brzydkich, fizycznych kamer samochodowych.
Możesz zmienić harmonogram czasu ładowania w samochodzie. Środkowy ekran, naciśnij niebieską ikonę Aplikacje (Wszystkie aplikacje). Następnie możesz wybrać opcje EV, które mają timer harmonogramu ładowania.Jeśli chodzi o aktualizacje. Czy nie byłoby sensowne, aby dodali w ustawieniach samochodu możliwość ładowania Ariya do określonego procentu lub w określonym czasie...?🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Zeszłej nocy aplikacja uległa awarii i nie miała kontroli nad harmonogramem ładowania.... Zadzwoniłem na infolinię Nissana, która była powiązana z awaryjną aplikacją, a miła pani nie miała żadnych rozwiązań 😐
O człowieku. To dobra wiadomość. Nie wiem, dlaczego nie mogłem tego znaleźć. Spróbuję dziś wieczorem! 🙏🏼🙏🏼Możesz zmienić harmonogram czasu ładowania w samochodzie. Środkowy ekran, naciśnij niebieską ikonę Aplikacje (Wszystkie aplikacje). Następnie możesz wybrać opcje EV, które mają timer ładowania harmonogramu.
Czy próbowałeś zrestartować telefon? Możesz także edytować timery ładowania w samochodzie na centralnym wyświetlaczu (pokazano na filmie poniżej). Ponadto, jeśli musisz naładować od razu, a nie zgodnie z harmonogramem, w samochodzie po lewej stronie kierownicy znajduje się przycisk, który możesz nacisnąć, aby nadpisać harmonogram i naładować natychmiast. To ten ze zdjęciem zegara i przewodu do ładowania - możesz go zobaczyć w 57 sekundzie tego filmu:Jeśli chodzi o aktualizacje. Czy nie byłoby sensowne, aby dodali ustawienia samochodu, aby naładować ariyę do procentu lub ramy czasowej...?🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Zeszłej nocy aplikacja uległa awarii i nie miała kontroli nad harmonogramem ładowania.... Zadzwoniłem na infolinię Nissana, która była powiązana z awaryjną aplikacją, a miła pani nie miała rozwiązań 😐
Niestety, istnieją 3 miejsca dla ustawienia EV, w zależności od tego, co zmieniasz, ale niektóre są ustawiane tylko raz, a potem się na nie nie patrzy.O człowieku. To dobra wiadomość. Nie wiem, dlaczego nie mogłem tego znaleźć. Spróbuję dziś wieczorem! 🙏🏼🙏🏼
Tak, brak spójności między panelem deski rozdzielczej a systemem informacyjno-rozrywkowym jest nieco frustrujący.Unfortunately there are 3 places for EV setting, depending on what you are changing, but some are only set once then you don't look at them.
Tylko po to, aby dodać dane z jedynej automatycznej aktualizacji, jaką miałem w Holandii, 14 kwietnia, mam nadzieję, że poniżej znajduje się link do zaktualizowanego arkusza Google. Wydaje się, że mam niewielkie różnice w polach FrCam, Sonar, HVAC i HEVC. @SpainBoy Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, że po prostu zanurkowałem z danymi - przepraszam, jeśli to nie jest właściwa etykietaNowa aktualizacja OTA "przybyła" dzisiaj 26-04-2023 w Nissan Ariya (Hiszpania).
Ale akcja się nie zmieniła.🧐 🤷♂️
View attachment 2050