Nissan Ariya Forum banner
21 - 40 of 90 Posts
Istnieją pewne obszary, którymi powinni zająć się w przyszłych aktualizacjach, takie jak problemy z zegarem, problemy z pamięcią fotela/kierownicy, ustawienia HAVC itp. itd.

To była pierwsza otrzymana aktualizacja OTA i jak wspomniano, skierowana głównie na nawigację.

Dziękuję wszystkim za udostępnienie wersji oprogramowania. Założyłem, że wersja z wyższym numerem lub późniejszą literą jest aktualizacją, więc poproszę dealera o zastosowanie aktualizacji, gdy samochód zostanie zarezerwowany w celu wymiany kierownicy.

To 100%. Kamery tam są, dajcie nam funkcjonalność kamery samochodowej bez konieczności instalowania brzydkich, fizycznych kamer samochodowych.
Niemożliwe bez modernizacji sprzętu. Kamery w Ariya mają dość niską rozdzielczość - zaprojektowane do widoku 360 stopni. Obraz jest zbyt rozmyty, aby odczytać tablice rejestracyjne lub cokolwiek innego z rozsądnej odległości. Będziesz także musiał zmodernizować buforowanie i przechowywanie nagranych danych, nawet jeśli zapiszesz je na port USB.

Jeśli chodzi o aktualizacje. Czy nie miałoby sensu, żeby dodali w ustawieniach samochodu możliwość ładowania Ariyi do określonego procentu lub w określonym czasie...?🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Zeszłej nocy aplikacja zawiesiła się i nie miałem kontroli nad harmonogramem ładowania.... Zadzwoniłem na infolinię Nissana, która była powiązana z zawieszoną aplikacją i miła pani nie miała żadnych rozwiązań 😐

Jeśli chodzi o aktualizacje. Czy nie byłoby sensowne, aby dodali w ustawieniach samochodu możliwość ładowania Ariya do określonego procentu lub w określonym czasie...?🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Zeszłej nocy aplikacja uległa awarii i nie miała kontroli nad harmonogramem ładowania.... Zadzwoniłem na infolinię Nissana, która była powiązana z awaryjną aplikacją, a miła pani nie miała żadnych rozwiązań 😐
Możesz zmienić harmonogram czasu ładowania w samochodzie. Środkowy ekran, naciśnij niebieską ikonę Aplikacje (Wszystkie aplikacje). Następnie możesz wybrać opcje EV, które mają timer harmonogramu ładowania.

Możesz zmienić harmonogram czasu ładowania w samochodzie. Środkowy ekran, naciśnij niebieską ikonę Aplikacje (Wszystkie aplikacje). Następnie możesz wybrać opcje EV, które mają timer ładowania harmonogramu.
O człowieku. To dobra wiadomość. Nie wiem, dlaczego nie mogłem tego znaleźć. Spróbuję dziś wieczorem! 🙏🏼🙏🏼

Jeśli chodzi o aktualizacje. Czy nie byłoby sensowne, aby dodali ustawienia samochodu, aby naładować ariyę do procentu lub ramy czasowej...?🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Zeszłej nocy aplikacja uległa awarii i nie miała kontroli nad harmonogramem ładowania.... Zadzwoniłem na infolinię Nissana, która była powiązana z awaryjną aplikacją, a miła pani nie miała rozwiązań 😐
Czy próbowałeś zrestartować telefon? Możesz także edytować timery ładowania w samochodzie na centralnym wyświetlaczu (pokazano na filmie poniżej). Ponadto, jeśli musisz naładować od razu, a nie zgodnie z harmonogramem, w samochodzie po lewej stronie kierownicy znajduje się przycisk, który możesz nacisnąć, aby nadpisać harmonogram i naładować natychmiast. To ten ze zdjęciem zegara i przewodu do ładowania - możesz go zobaczyć w 57 sekundzie tego filmu:

Nowa aktualizacja OTA "przybyła" dzisiaj 26-04-2023 w Nissan Ariya (Hiszpania).
Ale akcja się nie zmieniła.🧐 🤷‍♂️

View attachment 2050
Tylko po to, aby dodać dane z jedynej automatycznej aktualizacji, jaką miałem w Holandii, 14 kwietnia, mam nadzieję, że poniżej znajduje się link do zaktualizowanego arkusza Google. Wydaje się, że mam niewielkie różnice w polach FrCam, Sonar, HVAC i HEVC. @SpainBoy Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, że po prostu zanurkowałem z danymi - przepraszam, jeśli to nie jest właściwa etykieta

arkusz Google z aktualizacjami oprogramowania Ariya

21 - 40 of 90 Posts